Erkenningen / prijzen

2014 Wilhelm Löhe-prijs voor sociaal ondernemerschap

Wilhelm-Löhe-PreisDe Wilhelm Löhe-prijs nomineert ideeën en persoonlijkheden die zich onderscheiden in de wetenschap en praktijk door middel van innovatieve ondernemersinitiatieven voor onderwijs, gezondheid en sociaal welbevinden in de geest van Wilhelm Löhe. Op die manier moet naast het concrete initiatief zelf een positief effect voor het gemeenschappelijke welzijn in de samenleving worden beoogd.

 

2013 – Nominering van het MFM-programma als Aspirineprijsfinalist

Aspirin FinalistenauszeichnungHet seksueel-pedagogisch vormingsinitiatief ‘My Fertility Matters‘ heeft de jury van experts van de nationale wedstrijd voor de sociale Aspirine prijs 2014 overtuigd en werd verkozen onder de 10 beste hulp- en adviesvoorstellen in de Duitse gezondheidszorg.

 

 

 

2012 – Opname van dr. Elisabeth Raith-Paula als Ashoka-Fellow

Ashoka-Felllows 2012Na een streng selectieproces zoekt en steunt de internationale NGO Ashoka in ongeveer 70 landen mensen die zich vernieuwend, pragmatisch en op lange termijn inzetten voor een belangrijke, positieve verandering in een samenleving.

 

 

2012-aanbeveling van het MFM-project als een ‘model seksueel-pedagogisch preventieproject’

Studie ZUKUNFT MIT KINDERNDe grootschalige, wetenschappelijke studie ‘Zukunft mit Kindern – Fertilität und gesellschaftliche Entwicklung in Deutschland, Österreich und der Schweiz‘ (‘Toekomst met kinderen – vruchtbaarheid en sociale ontwikkeling in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland’), stelt: “naast de seksuele voorlichting op scholen bevelen we aan om modelprojecten zoals het door de EU als ‘Best practice project voor de preventie van seksueel overdraagbare ziekten’ gekenmerkte MFM project – www.mfm-projekt.de – te bevorderen en te ondersteunen, teneinde meer jonge mensen te bereiken.”

2011 – Prijs van de sociale ondernemerschapchallenge ‘Leuchtturm’

2011 – Preis beim Social Entrepreneurship Challenge LEUCHTTURMDe beste ideeën met de grootste meetbare verbeteringen in de categorieën milieu, maatschappij en armoedebestrijding werden beloond. Het doel is de voorstelling van ethisch en moreel ondernemen om de toekomst van de samenleving te verbeteren.

 

 

 

 

 

2010 Duitse orde van verdienste voor de initiator van het MFM-project, dr. Elisabeth Raith-Paula

BundesverdienstkreuzOp 19 september 2011 werd door de toenmalige Beierse Minister van volksgezondheid Markus Söder aan dr. Raith-Paula het Bundesverdienstkreuz am Bande overhandigd.

 

2004 Startsocial-beurs

startsocialDe vzw ‘Startsocial e.V.’ heeft als basisidee dat ook kleine sociale projecten in bepaalde  opzichten ‘bedrijven’ zijn en daarom kunnen profiteren van de ervaringen van de economische en sociale ondernemingen.

2003 Erkenning als ‘Best-practice project’ in de Europese Unie

Best Practice-Projekt der EUDe Europese ‘women’s network PHASE’ (preventie van hiv, aids, soa’s in Europa), gecoördineerd door de Escuela Andaluza de Salud Pública in Spanje en de Stichting soa-bestrijding in Nederland, publiceerde in 2003 de best practice projecten in een door de EU gefinancierde 10-landenstudie voor de preventie van hiv/aids en andere soa’s bij vrouwen onder de algemene bevolking.

 

 

 

2002 Beierse gezondheidsbevorderings- en preventieprijs

Bayerischer Gesundheitsförderungs- und PräventionspreisGezondheid heeft behoefte aan goede ideeën. Daarom heeft het Nationale Centrum voor Gezondheid in Beieren voor het eerst in 2002 een prijs toegekend voor gezondheidspromotie en preventie voor de realisatie van innovatieve ideeën en uitmuntende prestaties op het gebied van gezondheidsbevordering en preventie.